Ga naar de inhoud

Klassieke telefoonspelletjes

Zonder mobiele games zouden we elke keer dat we in een bus of trein stapten, stom in de middellange afstand staren, onszelf langzaam doodvermoeiend. Doe met ons mee terwijl we de grootste tijdverspillers uit de geschiedenis eren

Vroeger, wanneer we geconfronteerd werden met een paar vrije minuten, besteedden we ze aan het nadenken over de aard van de werkelijkheid, of aan het componeren van een heerlijk sonnet voor onze geliefden. Maar het is nutteloze tijdverspilling van deze soort die Wordsworth ervan weerhield een Peggle Grand Master te worden.

Tegenwoordig zijn we verantwoordelijker met onze tijd en jagen we op hoge scores en steeds indrukwekkendere virtuele trofeeën op onze geavanceerde mobiele apparaten. Maar welke digitale tijdverspillers hebben ons door de jaren heen het meeste geluk bezorgd? We zetten onze favorieten op een rij, met als hoogtepunt de beste mobiele game aller tijden.

Een disclaimer voordat we beginnen — als je denkt dat onze lijst te veel leunt op recentere titels, is dat alleen omdat het samenstellen van deze lijst ons echt duidelijk heeft gemaakt hoeveel vooruitgang er is geboekt op het gebied van mobiel gamen sinds de komst van de slimme telefoon. We leven in een gouden tijdperk voor mobiel gamen en we hopen dat deze lijst dat weerspiegelt.

Angry Brids


Ontwikkelaar Rovio creëerde een perfecte storm van tijdverspillend genie met Angry Birds, de app voor het vliegen van vogels die van de ene op de andere dag een succes was. Sinds de lancering in december vorig jaar heeft Rovio het harde werk voortgezet en de Angry Birds-mythos voortdurend uitgebreid met nieuwe updates, niveaus en thema’s.

Tetris


Nintendo was het eerste bedrijf dat het legendarische Russische bouwsteenpuzzelspel naar de massa bracht toen het besloot een exemplaar van Tetris te bundelen met elk origineel Game Boy-systeem. Fenomenaal verslavend, Tetris heeft sindsdien een thuis gevonden op zowat elk platform in de geschiedenis, inclusief een breed scala aan mobiele telefoons.

IO games

De laatste nieuwe trend zijn de zogenaamde IO games. Mijn favoriet is Slither IO van deze website maar voor andere spelletjes kan je ook hier kijken:

https://www.iogames.nl