Ga naar de inhoud

Galaxy A13 besproken

Voor 2022 heeft Samsung zijn ‘A’-reeks geüpdatet met een aantal nieuwe modellen. Naast de A33 en A53 is er ook de A13. Velen zijn van mening dat het een mooie telefoon is met drie camera’s aan de achterkant en een glanzende plastic afwerking die verkrijgbaar is in zwart, wit en blauw. Het minimalistische ontwerp zal mensen aanspreken.

Kwaliteit scherm

Het heeft een groot scherm van goede kwaliteit, een batterij met grote capaciteit en uitbreidbare opslag en dat alles voor een aantrekkelijke prijs. Zoals je van een budgettelefoon mag verwachten, is de constructie voornamelijk van plastic. Het voelt geweldig aan en ziet er fantastisch uit, maar vingerafdrukken zijn de vijand van de gladde, glanzende afwerking. Daarom zijn er speciale Samsung Galaxy A13 4G hoesjes verkrijgbaar. 

Aan de onderkant is de verrassende opname van een hoofdtelefoonaansluiting: de A13 is een van de weinige telefoons die er tegenwoordig een heeft. De aan / uit-knop doet ook dienst als vingerafdruksensor en werkt goed genoeg, maar je kunt gezichtsontgrendeling gebruiken als je wilt leven met het feit dat het lang niet zo veilig is.

Welke kleur je ook kiest, de voorkant van de telefoon is zwart met een redelijk dikke rand rond het scherm. Het scherm wordt slechts onderbroken voor de camera aan de voorzijde. Je kunt echter smartphoneshoesjes in verschillende kleuren kopen. Het biedt tevens bescherming.

Gorilla Glass

Beschermd door Gorilla Glass 5, is het scherm van de Galaxy A13 redelijk goed voor de prijs. Helaas is het geen AMOLED-scherm zoals je op de meeste Samsung-telefoons zult vinden en het is niet zo goed als de weinige budgettelefoons die gezegend zijn met OLED-schermen, maar die modellen hebben de neiging om elders offers te brengen.

Het scherm van de Galaxy A13 is mooi en helder, kleuren zijn redelijk levensecht en het kan er een goed bereik van laten zien. De standaardachtergrond geeft deze facetten goed weer en de resolutie is net zo goed als op sommige telefoons die vier keer zoveel kosten.

Andere hardware omvat NFC, Bluetooth 5 en Wi-Fi 5, samen met 4G. Er is geen ondersteuning voor de modernere 5G-netwerken, hoewel dat nog steeds vrij typisch is voor een telefoon die zo goedkoop is.

Levensduur batterij en opladen

In de batterijbenchmark van PCMark haalde de 5000mAh-batterij van de A13 een geloofwaardige 12 uur en 20 minuten. En dat werd bevestigd in gebruik in de echte wereld, waar het gemakkelijk een dag mee kon gaan met veel gebruik: surfen op internet, foto’s maken, e-mails verzenden ga zo maar door.

De hoofdcamera is in staat om scherpe, gedetailleerde foto’s te maken van mensen, huisdieren, landschappen en zo ongeveer alles. Het valt naar beneden bij weinig licht en heeft geen optische stabilisatie, wat betekent dat het niet geweldig is voor snel bewegende kinderen of huisdieren, maar overdag zul je blij zijn met de resultaten.